Aston Krallığı
Aston Krallığı veya bazen doğrudan Aston da denir, ismini krallığın başkenti olan Derinsu Gölü'nün doğu kıyısındaki Aston Kenti'nden alan ve Batı Kıta Wesyrim'de bulunan krallıkların en genişidir. Aston Krallığı, daha önceleri Derinsu Kralı da denen, Aston Kenti Lordu ve Derinsu Lordu olan Aston Kralı tarafından yönetilmektedir. Bu ünvan Wesyrim İmparatorluğu'nun soy devamcısı olduğunu da iddia eden Ross Hanedanı'na aittir ve serinin başında Aston Kralı Anrah IV Ross'dur.
Hükümdarlık Alanı[değiştir | kaynağı değiştir]
Wesyrim İmparatorluğu'nun devamcısı ve varisi olduğunu iddia eden Aston Krallığı'nın doğu sınırları kendisinden önceki Wesyrim İmparatorluğu döneminde de Asurhan Çayırları'ndan kraliyet topraklarını koruyan Hudutlar isimli bölge ve Ulu Dağlar adlı sıradağlardır. Kuzey sınırı kıtanın en kuzeyine, güney sınırıysa kıtanın en güneyine ulaşmaktadır. Kuzeybatı sınırları Harrigton Krallığı'na komşudur ve iki krallık arasındaki doğal sınır Demir Çekiçler de denen sıradağlardır. Batı ve güneybatı sınırları ise Nehirdiyar Krallığı'na komşu durumdadır ve batı sınırını Beyaz Kılıç isimli nehrin kırılıp Kanayan Su'ya ve Gözyaşı Nehri'ne ayrıldığı Gürorman toprakları, güneybatı sınırını ise Akorman oluşturmaktadır. Daha güneybatısında Günçölü bölgesinin hakimiyeti ve sınırları göreceli bir şekilde değişkendir zira bölgenin iki krallığa yeminli iki azam lordu olan Olderwick Hanedanı ile Dune Hanedanı hem kendi aralarında rekabet etmekte hem de bölge topraklarını birbirlerinin yönetimlerine bırakabilmektedir.
Siyasi ve Coğrafi Bölgeler[değiştir | kaynağı değiştir]
Aston Krallığı, Hidayet Devri'nin başındaki kuruluşunun ardından giderek genişlemiş ve toprak bütünlüğünü arttırmıştır. Bu sırada Wesyrim İmparatorluğu'nun derebeylik politikasını olduğu gibi benimsemiş, topraklarına kattığı geniş coğrafi bölgelerden çeşitli azam lordları atamıştır. Bu azam lordları çoğunlukla bölgenin daha önceki kralı konumunda olmasına karşın zaman zaman herhangi bir azam lordu atamadığı da olmuştur. Krallık toplam on coğrafi ve sekiz siyasi bölgeden oluşmaktadır, sekiz siyasi bölgenin sadece yedisi azam lordu tarafından yönetilmektedir.
Demirdiyar Bölgesi[değiştir | kaynağı değiştir]
Demirdiyar merkezine krallığın başkenti olan Aston Kenti'ni alan, geniş düzlüklere ve bodur tepelere sahip, tarıma ve çiftçiliğe elverişli, ılıman bir iklime sahip olan fazlasıyla geniş bir bölgedir. Bölgenin güney kısımları Ateşkoru'ya, güneybatı sınrıları Akorman'a, batı ve kuzeybatı sınırları Gürorman'a, doğu sınırları Hudutlar'a ve Kemik Parmaklar isimli sıradağların ötesindeki Bataklık'a, kuzey sınırları ise boydan boya Lütuf'a komşudur. Kraliyetin hem kültürel hem de idari merkezidir, on coğrafi bölgeden biri olmasına karşın herhangi bir azam lordu tarafından değil, doğrudan Aston Kralı olan Ross Hanedanı tarafından yönetilmektedir.
Demirdiyar Hanedanları[değiştir | kaynağı değiştir]
- Ross Hanedanı; Aston Kenti ve Derinsu.
- Bronte Hanedanı; İkiztaş.
- Huffle Hanedanı; Pazıncık.
- Roysen Hanedanı; Dikenkoruk.
- Lyngrave Hanedanı; Karamezar.
- Oscoll Hanedanı; Kırıkyol.
- Lynder Hanedanı; Bilinmiyor.
- Lyn Hanedanı; Bilinmiyor.
- Grave Hanesi; Bilinmiyor.
- Gravery Hanesi; Bilinmiyor.
Hudutlar Bölgesi[değiştir | kaynağı değiştir]
Hudutlar başkent topraklarının güney doğusunda bulunan ve başkent topraklarıyla Asurhan Çayırları arasında doğal bir koruma sınırı görevi gören bölgenin adıdır. Bölgenin batı sınırında ve güney sınırında Ateşkoru, kuzeybatı sınırında Demirdiyar bulunur. Kuzey sınırını oluşturan Bronz Dağlar'ın ötesinde ise Bataklık toprakları yer alır. Bölge daha önceleri bir azam lordu konumundaki Aldmont Hanedanı tarafından yönetiliyor olsa da Şahgriffin İsyanı sonrası Kral Anrah IV Ross tarafından bu unvan feshedilmiş, bölge daha sonraki yıllarda kurulan Hudut Muhafızı sorumluluğuna verilmiştir.
Hudut Hanedanları[değiştir | kaynağı değiştir]
- Hudut Muhafızı olan Prens Rhael Ross; Eski Gözcü.